Vanhoja juttuja

3.5.2012
PetExpo sirkus takana, 2 kans lähettiin ja 6 kans tultiin takaisin...Marakatinkin pitäisi synnyttää piakkoin :)
Uusia tulokkaitakin tuli: NuuNuu (Anymoment Now) sk ag/hu pimu, Arska (Ascension Chamber) rex ag/hu jannu sekä Syltty (Asylum) sk ba/hu-st jannu. Että säpinää piisaa ku totuttelevat toisiinsa laumoissaan.
Näyttelystä irtosi L1, lka1 (Päällikkö), L2 (Matami), joten plikat saa rekattua, Seuraavat viralliset onki ihan lähihoodeilla, Jyväskylässä, eli tarvi kauas mennä ;)


17.5.2012
Marakatin synnytys oli kaikkia muuta ku läpihuutojuttu! Vuorokausia oli 24 ja aamusta en havainnu liikettä, joten rotta mukaan ja päivystävälle eläinlekurille jossa annettiin eka oksitosiinipiikki. Kotona antaa niitä vielä 2kpl.
2. piikin jälkeen käynnistyi vihdoin synnytys ja syntyi 2. Myöhemmin annoin 3. piikin ja tuli muutamia kuolleita poikasia. Seuraavana aamuna oli enää 1 poikanen. Onneksi piisasi 1 pitämään maidontuotannon aktiivisena ja nyt jannu avannu silmätkin. 'Nakkimakkara' syntyi siis 4.5.2012.


9.6.2012
JKJY:n näyttely rämmitty läpi, NuuNuu sai L1, lka1 ja AB. Agissakin käytiin ja saatiin 2x EP. Näätä pääsi paremmille nuuskutusmaille, mutta lauma kasvoi 5 emännyksella. Matami sai sulhasen seurakseen, eli toivottavasti naperoita tulossa.


10.7.2012
Matami sai 3.7 16 nakkia joista jätettiin 9. Reipas mamma tuo Matami 

5.8.2012
Jurvan hoodeilla käyty, EPJY:n näyttely siis takana. Pe hilauduin rottasten kanssa Jurvaan ja la oli itse näyttely. Meni aika joutuin kun oli sihteerihommaa, liekö olisin edes huomannu vaikka olisi tuotu laamalauma sinne pirttiin :DClaptonin Erkki sai petistä A, virallisista viivaa. Alkuun kun Erkki oli cc/hu, mutta eipä ole enää...pyydettiin harkitsemaan perusvärin muuttamista ba.NuuNuu sai petistä AB ja virallisesta L2.Seuraavaksi olisi Halikossa rottamenot, joten sinne alkaa miettimään ketä ilmottaa...ja tuleehan sieltä Viltti (Valkovillakas) ja Valma (Vaporeon) astutuksestakin. Toivottavasti tietää poikasia ♥

3.9.2012
Halikon kuulumiset hiukka jäljessä...omia näyttelytettäviä ei tuolla ollukaan, mutta saimpa Viltin ja Valman astutuksesta kotio. Sihteerinä olin, ja kynän sauhutessa toivoin ettei koulussa tule seuraavalla viikolla mitään kalvosulkeisia...
Viltti ei suvainnu tulla tiineeksi, mutta Valma kylläkin,
ja tänään syntyi 10 vompatinalkua ♥
Haapajärven rottareivit ois seuraavana ja sinne muutaman naaraan ilmotin...sitä ottaa sormet kyynärpäitä myöten ristissä ettei ne ala niiskuttelemaan ym. muita 'en halua näyttelyyn'-oireita...

Uusia poikariiviöitäkin tuli, eli Cicabo's Memphis 'Kalju-Kaaleppi' ja Twister 'Nulikka'.

17.9.2012
Turhaa pidin sormiulokkeitani ristissä:
Haapajärven näyttelyyn ilmotin 2 naarasta ja kumpaakaan en voinu sinne viedä, toisella silmätulehus ja toisella matsausarpia.
Laumasta kun oli johtaja poistunu ja pomon paikka ollu avoinna niin kisunneet siitä sitten...

Otin sitte 2 muuta naarasta edes Pettiin jälki-ilmona, Matamin ja Viltin.
Ei kyllä tullu ihan voittajafiilistä (Matami A:n ja Viltti B:n)
Sai Matami kuitenki EP:n, oli 'epelein naaras'. Voin kyllä uskoa ;D
Viltin kohdalla erehdyin ilmottamaan sen agilityyn. Paikalla pörräsi jonkun paikallisen lehden toimittaja kameroineen ja kuinka ollakaan,
meän vuorolla piti ottaa kuvia.
Viltin vuorolla ei ainakaan saanu käsitystä mikä on lajin idea: ekalla kierroksella rouva torppasi ekan esteen puoliväliin ja väänsi mielipiteensä.
Tokalla kiekalla jäätiin hengaileen tasan aloituspaikkaan ja lisää mielipiteitä punnaamaan...mutta naksupussipalkinnon tämä rouva pokkasi kuitenkin...yritys hyvä ilmeisesti  :D

Valman pikkuhiiwiötkin kasvanu ja uusia odotellessa kun tarkoituksena astuttaa NuuNuu. Koitin tyttäreni kanssa nappailla kuvia pikkuipanoista eilen ja taas kerran tuli mieleen että ne otukset pitäisi olla varustettuna pause-näppäimellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti