torstai 9. marraskuuta 2017

Syyssatoa

Nyt on ollu vauvojen täyteinen syksy. Trinity, Rosea ja Jööti saaneet poikueensa. Trinityn osalta homma ei menny ihan putkeen :(
Kun poikaset oli 2vkoisia, huomasin, että, toosasta roikkuu jotain ylimääräistä. Kyseessä siis kohdun esiinluiskahdus. Outoa vaan, että 2 viikkoa synnytyksestä. Onneksi tilanne kääntyi parhain päin ja emo kunnossa!

Näyttelyissäkin muutamassa käyty. Viimeisin oli 4.11 Palojoella jossa mukana oli tällä kertaa pelkästään kaksi vompattia. Molemmat sai L2 ja petissä A. Valkyria's-rottalasta kotiutui Omppu takaisin, osallistu myös näyttelyyn ja olikin L1/1 ja * ^_^
Kotio tuomisia oli Zaya's-rottalasta kaksi neitokaista, jotka raasut sai kutsumanimikseen Kiesus ja Köntsä.

Sitten hieman muuta pohdintaa. Toisaalla oli myynnissä poikasia joiden myyjä kyseenalaisti eläinten paperillisuuden. Totuushan on, että todellakin kuka vain voi ne paperit tehdä. Papereista näkee mm. syntymäajan, nimen ja muutaman sukupolven. Varsinainen kirjanpito tietoineen löytyy kasvattajalta, mm. mikäli eläin on sairastunut ja mihin. Onko lääkitty jne.
No, mistä kasvattaja ne tiedot saa? Maailmalle lähteneiden eläinten omistajilta, toivottavasti. Itsellänikin lukee tuolla toive, että mikäli eläin sairastuu tai kuolee ennen aikojaan, arvostaisin suuresti mikäli asiasta ilmotettaisiin. Velvoittaahan ei voida, mutta se tieto auttaa todella paljon kasvatustyötä ja vaikuttaa jalostusvalintoihin.

Uskallan väittää että kaikki haluaa terveitä lemmikkejä. Suuri kiitos heille, jotka ovat informoinu mikäli on ollu sairasteluja tmv!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti